ازدحام میلیونی مردم شهر تهران در حمایت از دکتر محمود احمدی نژاد در مصلای تهران حماسه ای بزرگ آفرید و نشان داد که مردم ایران اعتماد خود به اصولگرایان و پیروان راستین خط امام و رهبری را همچنان محکم و استوار حفظ کرده اند.
روز گذشته و در پی دعوت ستادهای دکتر محمود احمدی نژاد از مردم تهران برای حضور در مصلای تهران قریب به یک میلیون نفر از تهرانی ها در این محل ازدحام کرده و با صدای بلند پیام خود را به گوش همه آنها که این روزها در پی جلب رای و حمایت مردم هستند رساندند.
به گزارش خبرنگار کیهان در حالی که بیش از 2 ساعت به برگزاری این مراسم زمان باقی مانده بود حضور و اجتماع گسترده حامیان احمدی نژاد در شبستان مصلای تهران صحنه ای غیر قابل توصیف آفریده بود و اقشار مختلف مردم با سر دادن شعار هایی نظیر « مالک اشتر علی تو انتخاب اصلحی » ، «احمدی پاینده رئیس جمهور آینده » از احمدی نژاد استقبال کردند.
محمود احمدی نژاد کاندیدای مورد حمایت اصولگرایان، قرار بود دراین مراسم برای حاضران سخنرانی کند اما به دلیل ازدحام جمعیت رئیس جمهور پس از یک ساعت حضور در محوطه بیرونی مصلا نتوانست در جایگاه سخنرانی حاضر شود و به همین دلیل با عذرخواهی از مردم سخنرانی خود را لغو کرد.
غلامحسین الهام سخنگوی دولت در این مراسم طی سخنانی با اعلام عذرخواهی احمدی نژاد از مردم گفت: «رئیس جمهور به دلیل حفظ آرامش و آسایش شما نتوانست به جایگاه برسد و عذرخواهی کرد». وی با تشکر از احساسات پاک حامیان محمود احمدی نژاد تاکید کرد: «رئیس جمهور امشب (شب گذشته) در مناظره تلویزیونی خود سخنانش را با شما مطرح و از همان برنامه از حضور گسترده امروز شما قدردانی خواهد کرد».
این در حالی بود که حضور گسترده مردم تهران برای شرکت در همایش بزرگ حامیان دکتر محمود احمدی نژاد در مصلای تهران به حدی بود که موجب ایجاد ترافیک سنگین در خیابان های اطراف محل مصلی شد. به رغم اینکه این همایش از ساعت 16 در محل مصلای تهران آغاز شده جمع بسیار زیادی از مشتاقان دکتر محمود احمدی نژاد برای حضور در این همایش در خیابان ها و اتوبان های منتهی به مصلی تهران ماندند و موفق یه حضور در مصلا نشدند و بسیاری از آنها به علت گرفتار شدن در ترافیک سنگین و پرحجم اتوبان های اطراف پیاده به سمت مصلا روانه شدند.
در این مراسم جمع زیادی از مداحان اهل بیت همچون حاج منصور ارضی، حاج محمود کریمی، حاج محمد رضا طاهری، حاج سعید حدادیان و حاج حسین سازور حضور داشتند. هنرمندانی چون فرج الله سلحشور و مسعود ده نمکی هم میهمان این مراسم بودند. از میان ورزشکاران حمید استیلی و حسین رضازاده برای حاضران سخن گفتند و اجرای مراسم را هم فرزاد جمشیدی بر عهده داشت.
همزمان با برپایی همایش بزرگ حامیان دکتر احمدی نژاد آخرین نظرسنجی ها هم از اقبال فزاینده مردم به وی خبر می دهد به گونه ای که فاصله وی با بقیه کاندیداها به مرحله ای بی سابقه رسیده است. این در حالی است که بنا بر برخی گزارش ها ستادهای یک کاندیدای رقیب پس از روزها تلاش تنها توانستند به طور همزمان چند صد نفر را در خیابان ولی عصر تهران گردآورند.
سخنان الهام
غلامحسین الهام در این مراسم گفت: احمدی نژاد با پشتوانه مردم مامور است تا دست همه زیاده خواهان را قطع کند.
غلامحسین الهام در مراسم عصر دوشنبه در اجتماع میلیونی حامیان محمود احمدی نژاد در مصلای تهران اظهار داشت: ملت ایران، ملت خمینی کبیر و پیروان خامنه ای بزرگ و عظیم هستند و آنچه امروز از سوی شما فریاد شد فریاد عدالت و آزادی خواهی و برخاسته از اندیشه های پاک و مطهری بود که اسلام و انقلاب را همواره در برابر تمامی تهدیدها مدافع بوده است. وی افزود: امروز دریای توفنده ای از موج خروشان شهیدان انقلاب خروشیدن گرفته و به پیش می رود و این ملت که به فرموده امامش تا آخر ایستاد در برابر تمامی تهدیدها و تحریم ها مقاومت خواهد کرد و اراده ملت ایران گام به گام محقق خواهد شد.
الهام با بیان اینکه امروز روز جنگ میان فقر و غنا و حق و باطل است خاطر نشان کرد: عدالت و ایستادگی در برابر بیداد خواسته ملت آگاه و بیدار ایران در پس انقلاب شکوهمند اسلامی ایران است و ملت ما در طول این 30 سال انقلاب شکوهمند اسلامی با اراده و ایمان ایستاده است و در برابر همه فتنه ها و فشارها و تهدیدها با وحدت و در سایه رهبری امواج فتنه ها را شکافته و اکنون فرزند این ملت، محمود احمدی نژاد با پشتوانه همین ملت مامور است تا دست همه زیاده خواهان را با حمایت مردم قطع کند. وی عنوان کرد: امروز روز ایستادن به پای حق و حقوق ملت است و احمدی نژادی که ملت می شناسد کسی نیست که در برابر موج فشارها، تهدیدها و تهمت ها و توهین ها عقب بنشیند و احمدی نژاد اعلام کرده که سینه خود را برای همه نیزه های دروغ و تهمت و تهدید آماده کرده است اما اندیشه خود را هرگز تسلیم نخواهد کرد. این بخش از سخنان غلامحسین الهام با فریاد «هیهات من الذله » انبوه هواداران محمود احمدی نژاد مورد استقبال قرار گرفت.
الهام ضمن پوزش از تمامی هواداران به دلیل عدم سخنرانی احمدی نژاد در جمع میلیونی حامیان اضافه کرد: دلیل اصلی عدم سخنرانی رئیس جمهور به واسطه ازدحام پرشور و کم نظیر شما بزرگواران و حفظ جان مردم بر اثر فشار ناشی از ازدحام بوده است و به خواست خدا امشب از طریق برنامه مناظره شاهد سخنان رئیس جمهور خواهید بود. وی در پایان با تقدیر از حضور گسترده و بی سابقه میلیونی حامیان محمود احمدی نژاد در مصلی تهران از آنها خواست تا با حضور حداکثری در انتخابات زمینه را برای دفع فتنه های دشمن فراهم کنند.
شایعه سازان همچنان مشغولند
در همبن حال نیروی مقاومت بسیج با انتشار اطلاعیه ای، نامه منتشره منتسب به بسیج در مورد الزام بسیجیان به حضور دراین همایش در برخی از سایت ها را تکذیب کرد.
به گزارش روابط عمومی نیروی مقاومت بسیج، در این اطلاعیه آمده است: در این شرایط حساس انتخاباتی که برخی از افراد از هر وسیله ای برای به التهاب کشاندن فضای رقابتی انتخابات تلاش می کنند، چند سایت اینترنتی در یک اقدام غیراخلاقی نامه ای را از سپاه ناحیه ابوذر تهران منتشر کرده اند که در آن فرمانده این ناحیه از بسیجیان خواسته تا در مراسم انتخاباتی دکتر محمود احمدی نژاد در مصلای تهران در روز دوشنبه 18/3/88 در ساعت 16 شرکت کنند.
در صورتی که نیروی مقاومت بسیج با توجه به فرمایشات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) نمی تواند له و یا علیه نامزدی فعالیت کند، بر همین اساس نیروی مقاومت بسیج نامه منتشره را جعلی دانسته و آن را در راستای ایجاد جنگ روانی و همچنین خدشه دار کردن بسیجیان و سپاه پاسداران می داند.
در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است: مردم هوشیار و قدرشناس ایران اسلامی همواره در مقابل این توطئه ها بصیرت داشته و نخواهند گذاشت تا در تعیین سرنوشت خود، دیگران دخالت کنند. در پایان این اطلاعیه آمده است: سازمان حقوقی نیروی مقاومت بسیج پیگیر این موضوع بوده و از طریق مراجع قانونی با منتشر کنندگان این نامه برخورد خواهد کرد.
منبع : راسخون
نیروی مقاومت بسیج روز دوشنبه با انتشار اطلاعیه ای نامه منتشره منتسب به بسیج در برخی از سایت ها را تکذیب کرد.
رئیس ستاد امتداد مهر ساری با اشاره به سفر امروز احمدینژاد به ساری گفت: امروز پرشکوهترین روز استقبال از رئیس جمهور است.
لذا چنین روحیّه ایی در دیگران نیست و می بینیم که هنوز در مقدمات انتخابات، برخی از این کاندیداها چه چراغ سبزهایی که به استکبار جهانی دارند، می دهند. از آن طرف نیز آنها هم با تمام توان دارند تلاش می کنند که احمدی نژاد رأی نیاورد، چرا که می دانند اگر ایشان رأی بیاورد همین راه ادامه دارد اما اگر دیگران رأی بیاورند با آن ها می سازند .
بنظر شما علت حمایت جامعه محترم مدرسین از جناب آقای احمدی نژاد،رییس جمهور مردم ایران چیست و ایشان چه ویژگیها و خصوصیاتی دارند که موجب این حمایت شده است ؟
کارشناسان مربوط بخوبی میدانند که نخستین سوال برای هر محققی در نظرسنجی، حجم نمونه است که باید متناسب با جمعیت منطقه باشد تا بتوان نتیجه آن را به کل تعمیم داد ضمن آن که این نمونهها باید بتوانند تمام اقشار منطقه را نمایندگی کنند.
انتخاب و نوع ادبیات سوالات پرسشنامه نیز میتواند تاثیر بسزایی در نتیجه آن داشته باشد، به عنوان مثال چندی پیش در آمریکا نظرسنجی صورت گرفت با این سوال که آیا با هدف صرفهجویی در مصرف بنزین با افزایش تدریجی بهای آن از 5 سنت تا 50 سنت موافقید؟ 65 درصد پاسخها منفی بود، اما مدتی بعد نظرسنجی دیگری صورت گرفت با این سوال، آیا بهتر است مردم آمریکا مجبور باشند به نفت و بنزین کشورهای خارجی وابسته باشند یا با افزایش تدریجی بهای بنزین مصرف آن محدودتر شود، شما بهعنوان یک آمریکایی کدام را ترجیح میدهید؟ این بار 71 درصد از پاسخگوها با افزایش تدریجی بهای بنزین موافقت کرده بودند!
بر این اساس طراحی پرسشنامه امری است که متخصصان خود را دارد و تنها پژوهشگران حرفهای میتوانند ابعاد مختلف یک سوال را ارزیابی کنند و یک سوال را در راستای اهداف طرح طراحی کنند. از طرفی معمولا برای سوالهای کلیدی سوال دیگری به شکل دیگری در داخل پرسشنامه گنجانده میشود تا از دریافت بدون انحراف پاسخ صحیح اطمینان حاصل شود و نکته مهمتر بعدی این است که پرسشنامه باید از نظر روایی و اعتبار مورد سنجش قرار گیرد. روایی پرسشنامه با بررسی کارشناسان فنی و استادان روش تحقیق مورد سنجش و بررسی قرار میگیرد و اعتبار پرسشنامه هم باید با آزمونهای آماری مشخصی مورد سنجش قرار بگیرد. پس از جمعآوری دادهها نوبت به چگونگی دستهبندی آنها و چگونگی تجزیه و تحلیل آنها میرسد که در این مرحله نیز باید براساس قوانین و فرمولهای خاص آماری نتایج بدون هیچگونه اعمال سلیقه شخصی به دست آید که در ایران مانند خیلی موارد دیگر این مساله جدی گرفته نمیشود و ما میبینیم بسیاری از افراد و شرکتها بدون تجربه و دانش کافی اقدام به نظرسنجی میکنند. در فصول انتخابات نتایج نظرسنجیهای متعددی در مطبوعات و دیگر رسانهها به مردم ارائه میشود که گاه نتایج هر کدام با دیگری در یک موضوع مشترک تفاوتهای اساسی دارد این موضوع نشان میدهد که علاوه بر این که نظرسنجی، علمی انجام نشده، این احتمال نیز وجود دارد که تنها براساس خواست احزاب و برای القای نظر خود به مردم انجام گرفته باشد.
در کشور ما نظرسنجیهای علمی از سوی مراکز معتبری همچون وزارت اطلاعات، مرکز تحقیقات صداوسیما و نظرسنجی و افکارسنجی جهاد دانشگاهی انجام میگیرد و نتایج بسیاری از این نظرسنجیها تنها به ردههای بالای مسوولان نظام داده میشود تا براساس آن از شرایط کشور اطلاع یافته و تصمیمگیریهای صحیح و کارشناسانه داشته باشند. بنابراین نتایج آن معمولا به صورت محرمانه باقی خواهد ماند و شاید هیچگاه منتشر نشود.
سایتهایی که نظرسنجی میکنند
در سالهای اخیر و با فعالیت سایتها و خبرگزاریها نظرسنجیهایی نیز به صورت مجازی انجام میگیرد. نظرسنجی از طریق پیام کوتاه نیز شکل دیگری از نظرسنجی است که برخی برنامههای تلویزیونی از آن استفاده میکنند که البته صحت و سقم آنها کمتر مورد تایید مراکز معتبر است.
هماکنون و در آستانه دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، نظرسنجیهای زیادی درباره نتایج این انتخابات توسط گروهها، احزاب سیاسی و برخی تشکلهای مردمی صورت میگیرد. هرچند فرآیند نظرسنجی غالبا به صورت توزیع پرسشنامههای کاغذی انجام میشود، اما بعضا از امکانات و ظرفیتهای اینترنتی و پیام کوتاه نیز برای این منظور استفاده میشود. البته در مواردی هم نظرسنجی به صورت گرفتن شماره تلفن افراد به صورت تصادفی انجام شده است.
هرچند در نظرسنجی سنتی به صورت مستقیم و چهره به چهره، یا ارسال پرسشنامه با پست یا درج نظرسنجی در رسانههای نوشتاری همچون روزنامه و مجله با مشکلات و معایب زیادی روبهرو میشویم، اما نظرسنجیهای الکترونیکی نیز خالی از عیب نیستند. از جمله این معایب را میتوان عدم امکان دسترسی همه جامعه آماری مورد نظر به اینترنت عنوان کرد؛ زیرا در کشور ما حدود 7 میلیون نفر به اینترنت دسترسی دارند که این تعداد در مقایسه با جمعیت واجد شرایط رایدهنده درصد بسیار پایینی است. ضمن آن که ممکن است از همین تعداد نیز در محدوده زمانی نظرسنجی، درصدی امکان ارتباط با اینترنت را نداشته باشند. از دیگر معایب این روش، امکان رای دهی مکرر کاربر و عدم انتخاب نمونه آماری است.همچنین از مهمترین معضلات نظرسنجیهای اینترنتی را میتوان دستکاری نتایج آن عنوان کرد که این کار بعضا از سوی مدیران سایتهای اینترنتی انجام میگیرد. لذا با توجه به معایب ذکر شده، مبنا قرار دادن نتایج نظرسنجیهای الکترونیکی و اینترنتی به منظور قضاوت در مورد نتایج کل انتخابات امکان گمراه کردن تصمیم گیرندگان را به وجود میآورد.
در حال حاضر و در فضای انتخاباتی که در کشور ایجاد شده، احزاب و جناحها سعی دارند براساس نتایج نظرسنجیهایی که انجام دادهاند، نامزد مورد حمایت خود را دارای بیشترین رای اعلام کنند.
با توجه به اینکه نتایج این نظرسنجیها ممکن است بر انتخاب مردم تاثیر بگذارد و موجب شود تا دیگر به دنبال بررسی افراد و برنامههای آنها نروند، برخی کشورهای جهان محدودیتهایی برای زمان انتشار این نتایج گذاشتهاند. به عنوان مثال در سال 1977 انتشار نتایج نظرسنجیها در کشور فرانسه از 7 روز مانده به انتخابات ممنوع بود. همچنین موسسات تحقیقات بازار برای انجام یا انتشار نتایج نظرسنجیها در ایام انتخابات ملزم بودند تا نام سفارش دهنده، تعداد مصاحبهها و زمان اجرای نظرسنجی را به هیات سنجش افکار عمومی گزارش دهند. علاوه بر این موارد، دستورالعمل و راهنمای فنی، هدف نظرسنجی، شیوه انتخاب پاسخگویان، چارچوب نمونهگیری، شیوه مصاحبه، متن پرسشنامه، نرخ بیپاسخی و حاشیه اطمینان نتایج منتشر شده از دیگر مواردی بود که این موسسات مجبور به ارائه آنها به هیات مذکور بودند و در صورت ضرورت روش استنتاج نتایج غیرمستقیم نیز آورده میشد. همچنین براساس مصوبه هیات دولت فرانسه در جولای 1997، پاسخگویان نباید از هویت سفارشدهنده نظرسنجی مطلع شوند.
همچنین در کشور سوئیس انتشار نتایج نظرسنجیها از 10 روز قبل از انتخابات ممنوع است که این دوره در سال 1996، 7 روزه بود و کشور همسایه ما یعنی ترکیه نیز انتشار نتایج نظرسنجیها از یک هفته پیش از انتخابات ممنوع است.
مردم به نتایج نظرسنجیها بیاعتمادند
ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تجربه برگزاری تقریبا هرسال یک انتخابات را به همراه دارد و در این 30 سال مشخص شده است که مردم کمتر به نظر احزاب و گروههای سیاسی و همچنین نتایج نظرسنجیها توجه نشان دادهاند. در واقع در زمان انتخابات ریاست جمهوری که افراد محدودتری نامزد میشوند، مردم بیشتر به شخصیتها رای میدهند نه آنچه که احزاب بگویند، هرچند تبلیغات و سخنرانیها تاثیرات بسزایی در انتخاب مردم دارد، اما افکار عمومی به نظرسنجیهایی که بیشتر هم نظرسازی بوده تا نظرسنجی کمتر توجه کردهاند.
در کنار این موضوع آنچه اهمیت نظرسنجیها را در کشور، هر چه بیشتر کاهش میدهد، رویکردی است که مردم ما در خصوص انتخابات دارند. به این معنا که نظر تکتک افراد در خصوص یک کاندیدا میتواند تا روز انتخابات دچار تغییر و دگرگونی شود. این تغییر و دگرگونی از آنجا ناشی میشود که افراد چنان تحتتاثیر عوامل متعدد در تصمیمگیری هستند که میتواند تصمیم او را از زمان نظرسنجی تا زمان رایگیری تغییر دهد. بنابراین حتی اگر نظرسنجیها در کشورمان از پایه علمی خوب و حرفهای برخوردار باشند، اما مشخص نیست نتایج نظرسنجی با آنچه نتایج انتخابات مشخص میکند همخوانی داشته باشد.
سمیرا یافتیان
شبکه ایران: روزنامه اعتماد امروز یکشنبه، گفتوگویی منتشر نشده با محسن هاشمی، فرزند ارشد هاشمی رفسنجانی، را در صفحه نخست ضمیمه خود قرار داد، که به جهت کم سابقه بودن جالب توجه است.
محسن هاشمی در این مصاحبه گفته که "در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 همه در تلاش برای رقابت با پدرش بودهاند و همه دلشان میخواست نفر دوم دور دوم باشند."
رئیس قطار شهری تهران در این مصاحبه برخلاف واقعیت، مدعی شده که مصطفی معین، نماینده حزب مشارکت و مجاهدین، پس از هاشمی رفسنجانی نام خود را در ستاد انتخابات ریاستجمهوری نهم ثبت کرده است: "وقتی آقای هاشمی کاندیداتوری خود را اعلام کرد، آقای معین آمد کاندیدا شد. مشارکت ذهنش این بود که انتخابات با هاشمی و معین برگزار میشود و بعد هاشمی را زمین زده و رئیسجمهور از میان آنها میشود، بر همین اساس وارد صحنه شدند. به هر حال همه قصدشان رقابت با آقای هاشمی بود و در این میان آقای هاشمی خیلی ضربه دید."
سخنان محسن هاشمی در حالی بیان شده که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تا پیش از ثبت نام در انتخابات، "آمدن یا نیامدن" خود در انتخابات را به عنوان یک استراتژی بارها مطرح کرده بود و پس از مدتها و روز قبل از ثبت نام با صدور بیانیه ای گفت که مجبور است این "جام تلخ" را سر بکشد.
این درحالیست که سایر رقبای وی در انتخابات گذشته،از چندی پیش از ان حضورشان را قطعی اعلام کرده بودند.
هاشمی در این راستا آخرین نفری بود که وارد رقابتهای انتخاباتی شد و بویژه در دور دوم از حمایت اکثریت احزاب، شخصیتهای سیاسی و حتی دولت مستقر بهره برد.
فرزند ارشد رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ادامه با بیان اینکه "ما می توانیم مجدداً یک انتخابات چند کاندیدایی داشته باشیم"، "تخریب" و "تضعیف" کاندیدای برتر را "طبیعی" توصیف میکند: وقتی عده زیادی در انتخابات شرکت میکنند باید با هم رقابت کنند و آن کسی که تکلیفش مشخص است به وسیله بقیه که قرار است نفر دوم باشند، تخریب میشود.
هرچند زمان انجام این مصاحبه عنوان نشده اما بعید به نظر میرسد که منظور محسن هاشمی از کاندیدای برتر احمدینژاد نبوده باشد.
رئیس قطار شهری تهران در عین حال فضای سیاسی کشور را از لحاظ اخلاقی به نسبت بسیاری کشورها بهتر میداند و میگوید: ما همه چیز را در ایران با دنیا مقایسه میکنیم ولی در سیاست این کار را انجام نمیدهیم. اگر بخواهیم در واقعیت و عملگرایی مقایسه کنیم وضع ایران خیلی بد نیست.
هاشمی به زمان تحصیلش در فرانسه، بروکسل و مونترال اشاره کرد و گفت: در این کشورها به نظرم خیلی بدتر از این رفتار میکنند. کشورهای غربی حتی در همین انتخابات اخیر بین مککین و اوباما هم رفتند دوست دخترهای مککین را تا 30 سال قبل پیدا کردند و حتی در مورد سارکوزی نیز همین طور شد.
او در ادامه تلویحا به مخالفت پدرش با پاسخگویی به موضوعاتی که درباره خانواده هاشمی در جامعه مطرح است، اعتراض کرد و گفت:"به نظر من هرچه شفافتر به این مسائل پرداخته شود، بهتر است. آن زمانی که برخی از شایعهها درباره ما شکل گرفت بارها گفتم بیایید و جواب بدهید و حالا که ابزار دارید روشنگری کنید و این کم کم به کل جامعه کشیده شد."
اما اعتقاد محسن هاشمی در زمینه شفافتر شدن مسائل مربوط به سیاستمداران در جامعه، در شرایطی است که پس از سخنان روشنگرانه احمدینژاد در جریان مناظره با میرحسین، رسانههای وابسته به خانواده و نزدیکان وی، رئیسجمهوری را هدف حجم بزرگی از "توهین"ها قرار دادند و او را "دروغگو" و "بیاخلاق" نامیدند.
منبع : رجا نیوز