یکی از فرازها و نقطه عطفهایی که نظام را معرفی میکند انتخابات است که مطابق قانون در کشور برگزار میشود و میتوانیم شکوه فرهنگی، اخلاقی و وحدت ملی را در این فضا مشاهده کنیم. از این منظر فضای انتخاباتی باید ارزشمدار بوده و رفتار کاندیداها و طرفداران آنها مطابق معیارهایی باشد که ملت ایران چیزی جز این از احزاب و گروههای سیاسی انتظار ندارد. چنانچه احزاب و گروهها از شیوههای رایج تبلیغات غربی استفاده کرده و الگوی خود را در رفتارهای ویژه انتخاباتی، برداشتهای غربی قرار دهند، ملت شریف ایران قطعا این رفتارها را برنمیتابد و بارها هم نشان داده که اینگونه شیوهها جاذبهای برای آنها ندارد.
بنابراین رفتارهایی که از سادگی برجسته و ارزشهای مورد نظر مردم برخوردار شود و موضعگیری و نطقهای انتخاباتی و مواضع کاندیداها را با منطق دلنشین عنوان کند قطعا با استقبال مردمی روبهرو خواهد شد.
از نکات مهم دیگر نظام اسلامی ما، سیاستهای کلی است که در قانون اساسی و در عرصههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی ارائه شده است. از طرف دیگر سند چشمانداز که براساس سیاستهای کلی نظام تبیین و براساس آن برنامههای چهارساله و پنجساله تنظیم شده دولتها، مسوولان و نمایندگان را ملزم کرده که در این چارچوب حرکت کرده و در شعارهای خود هرگز خارج از این ساختار حرکت نکنند.
از این رو افراد در شعارهای انتخاباتی هرگز مجاز نیستند به لحاظ قانونی و سیاسی شعارهایی را خارج از قانون و سیاستهای کلی ارائه کنند که باعث ایجاد موجهای کاذب در صحنه انتخابات شوند، چرا که اگر خلاف این امر عمل کنند، به حق دانستن شفاف مردم جفا کردهاند و چنانچه بتوانند بر این اساس آرایی را به خود اختصاص دهند قطعا شایستگی و صلاحیت لازم را برای اجرای امور نخواهند داشت.
در این خصوص رفتارهای ستادهای انتخاباتی که از عناصر طرفداران کاندیداها و هواداران آنها تشکیل میشود نیز باید در راستای الگوهای تعریف شده باشد.
چنانچه افرادی به قصد جستجوی موقعیتی یا حتی در راستای خدمت به کاندیداها، برخی شعارهای غیرواقعی را به مردم ارائه کنند باید بدانند رفتار خارج از چارچوب اخلاق جمهوری اسلامی و قانون امتیاز خاصی برای آنان و کاندیدای مورد نظر آنان ندارد و مردم نسبت به افرادی اقبال نشان میدهند که حقیقت، عدالت، دستکاری و صراحت را معیار اصلی خود قرار دادهاند.
* نماینده مشهد و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
منبع : راسخون