دسته
برندگان دومین رقابت وبلاگ نویسان تبیانی
لينكدوني
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 417212
تعداد نوشته ها : 362
تعداد نظرات : 42
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موارد مهم و قانونی تبلیغات انتخاباتی کاندیداها در رسانه‌ها را به همه مدیران مسئول نشریات و خبرگزاری‌ها یادآوری و اعلام کرد.

به گزارش را سخون به نقل از روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی ارشاد، یادآوری این موارد قانونی که رعایت آن‌ها ضروری است در آستانه آغاز زمان تبلیغات کاندیداها، به منظور ارتقای کیفیت فعالیت آزاد مطبوعات در جریان سالم انتخابات و پیشگیری از وقوع تعارضاتی است که احتمال دارد موجب خدشه بر فعالیت رسانه‏ای یا حقوق اشخاص و نامزدهای انتخابات شود، است.
بر این اساس مواردی که برگرفته از فصل تبلیغات قانون انتخابات ریاست جمهوری است به شرح زیر به اطلاع می‌رسد:
ماده 68 – انجام هرگونه فعالیت تبلیغاتی از تاریخ اعلام رسمی اسامی نامزدها له یا علیه نامزدهای ریاست جمهوری از میز خطابه نماز جمعه و یا هر وسیله دیگری که جنبه رسمی و دولتی دارد و فعالیت کارمندان در ساعات اداری و همچنین استفاده از وسایل و سایر امکانات وزارتخانه‏ها و ادارات، شرکت‌های دولتی و مؤسسات وابسته به دولت و نهادها و مؤسساتی که از بودجه عمومی(به هر مقدار) استفاده می‏کنند و همچنین در اختیار گذاشتن وسایل و امکانات مزبور ممنوع بوده و مرتکب، مجرم شناخته می‏شود.
تبصره 1 – مؤسسات و نهادهایی که دارایی آنان از اموال عمومی است، همانند بنیاد مستضعفان، مشمول ماده فوق است.
تبصره 2 – ادارات و سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و نهادها و اعضای آن‌ها با ذکر سمت خود حق ندارند له و علیه هیچ‌یک از نامزدهای انتخاباتی اعلامیه، اطلاعیه، پلاکارد بدهند.
ماده 74 – مطبوعات و نشریات حق ندارند از سه روز قبل از اخذ رأی، آگهی یا مطالبی علیه نامزدهای انتخاباتی درج کنند یا مطلبی بنویسند که دال بر انصراف گروه یا اشخاصی از نامزدهای معین باشد و در هر صورت نامزدها حق دارند پاسخ خود را ظرف 18 ساعت پس از انتشار بوسیله وزارت کشور به روزنامه مزبور بدهند و روزنامه مکلف به چاپ فوری آن قبل از زمان ممنوعیت طبق قانون مطبوعات است.
در صورتی که آن نشریه قبل از ساعات ممنوعیت تبلیغاتی منتشر نشود مسئول آن باید با هزینه خود پاسخ نامزد را به روزنامه یا مجله‏ای که در غیرمدت ممنوعیت چاپ می‏شود ارسال دارد و آن نشریه مکلف به درج آن در نخستین چاپ نشریه خواهد بود. انتشار این‌گونه مطالب در غیر مطبوعات نیز در مدت سه روز قبل از روز اخذ رأی ممنوع است و نامزد معترض حق دارد در زمان قبل از ممنوعیت تبلیغات، نظر خود را منتشر کند.
ماده 75 – در صورت درخواست کتبی و رسمی اشخاص حقیقی و حقوقی، چاپخانه آگهی تبلیغاتی انتخاباتی را چاپ خواهد کرد.
ماده 76 – ذیل آگهی‌های تبلیغاتی چاپی باید نام و نشانی دقیق چاپخانه و تاریخ چاپ درج شده باشد.
ماده 77 – مسئولان چاپخانه‏ها موظف‏ هستند 4 نسخه از هر یک از اوراق تبلیغات انتخاباتی را بلافاصله پس از چاپ، همراه با یک نسخه از درخواست رسمی تقاضا‌کنندگان جهت ضبط در پرونده سریعاً به وزارت کشور و شورای نگهبان ارسال دارند.
تبصره (1) قانون اصلاح ماده واحده الحاقی به قانون انتخابات مصوب 6/5/70 مجلس شورای اسلامی مصوب 27/12/70: اعلام نظر شخصیت‏ها در تأیید کاندیداها به شرطی مجاز است که بدون ذکر عنوان و مسئولیت آن‌ها باشد و مدرک کتبی مربوط به امضای آنان تسلیم هیئت اجرایی انتخابات شده باشد.
همچنین سایر موارد حقوقی و حرفه‏ای (برگرفته از قانون مطبوعات) از قرار زیر است:
1 – از انتشار اخبار، گزارش‏ها و مطالب محرمانه یا اسناد و مدارک اداری غیرقابل انتشار پرهیز شود.
2 – انتشار اخبار و مطالبی که به ایجاد اختلاف مابین اقشار جامعه منجر شود، به ویژه از طریق طرح مسائل قومی و نژادی ممنوع است.
3 – هرگونه افترا و توهین به مقامات، نهادها، ارگان‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی اگرچه از طریق انتشار عکس و کاریکاتور باشد ممنوع است.
4 – پخش شایعات و مطالب خلاف واقع و یا تحریف مطالب دیگران ممنوع است.
5 – استفاده ابزاری از افراد اعم از زن و مرد در تصاویر و محتوا ممنوع است.
6 – مطبوعات باید در انتشار اخبار و مطالب از منابع معتبر استفاده کنند و مسئولیت پاسخگویی استفاده از منابع غیررسمی یا غیرمعتبر (چاپی یا اینترنتی) بر عهده مدیران مسئول است.
7 – توصیه می‏شود مطبوعات پیش از زمان رسمی و قانونی مجاز برای تبلیغات، جهت نقل اخبار و مطالب پیرامون داوطلبان کاندیداتوری ریاست جمهوری از تعابیری نظیر«کاندیدای احتمالی» و «فعال سیاسی» استفاده کنند، یا عنوان مسئولیت یا دیگر عناوین قابل استناد شخص مورد نظر را ذکر کنند

يکشنبه بیست و هفتم 2 1388
X